Lei en lydisolerende hall


Den er super når det gjelder temperaturregulering, men visste du at våre isolerte haller også gir en veldig god isolasjon mot lyd? Les videre for å se hvordan Thermohall – våre isolerte hall-løsninger – kan brukes til lydisolering på for eksempel byggeplassen eller andre steder hvor støy er et problem. Vi har mange typer isolerte haller til leie! Lei en lydisolerende hall til ditt neste prosjekt.

Patentert isolasjonsløsning

Den patenterte isolasjonsløsningen er både miljøvennlig og energieffektiv, og gir et komfortabelt arbeidsmiljø. Plasthallene passer i de aller fleste bransjer og til de aller fleste prosjekter.  

Hallene består av en ikke-brennbar glassull-isolasjon som er innkapslet i luft- og vanntette lommer i duken på hallen.

Testet av SINTEF

Da Thermohall ble utviklet for første gang, gjorde SINTEF en omfattende testing av lydisolasjonen. Det var spesielt 50 mm og 100 mm isolasjon – som brukes i mange av våre haller – som ble testet.

Oppsettet av testen var ganske enkel: Det ble brukt to kamre; et senderkammer og et lydkammer. Disse var adskilt av en Thermohall-prøvevegg som var 4 meter bred og 2,5 meter høy.

Etter at prøveveggen var montert, ble senderkammeret vippet mot lydkammeret, og festet til tilkoblingspunktene med 1 tonn trykk per punkt.

Dette skapte en god tetning til testveggen, og som ga en meget god isolasjon mot lyd. Lydkammerets mikrofoner registrerte deretter lyden som kunne trenge gjennom Thermohall-veggen, for å måle en total lydreduksjon.

Testen ble utført i henhold til NS-EN ISO 717-4, og ga følgende resultater:

50 mm isolasjon: 19 dB lydreduksjon

100 mm isolasjon: 22 dB lydreduksjon

Dette la grunnlaget for de ekte resultatdataene som ble funnet ved å justere disse verdiene for å beregne effektiviteten av Thermohall i ekte situasjoner. Studien brukte spesielle algoritmer innen trafikk- og flystøy, noe som er aktuelt for mange av våre kunder.

Resultatet av denne testen viste følgende:

Reduksjon av trafikk-støy:

50 mm isolasjon: 14 dB lydreduksjon

100 mm isolasjon: 17 dB lydreduksjon

Flystøy-reduksjon:

50 mm isolasjon: 15 dB lydreduksjon

100 mm isolasjon: 18 dB lydreduksjon

De isolerte hallene våre finnes i 50, 150 og 200 mm isolasjon, så våre haller vil ha enda bedre isolasjon for lyd enn hva resultatene over viser.

Selv om disse resultatene er veldig bra, og lydisolasjon kan ses på som en av mange fordeler med Thermohall, fortsettes det med å jobbe for at lydreduksjonen skal bli enda bedre.

Det undersøkes blant annet metoder for å nå opp til 50dB lydreduksjon. Dette er et lydnivå tilsvarende som i et stille studio. Dette vil være perfekt for prosjekter som stiller høye krav til både akustikk og begrensing av lydforurensning. Det er ingen tvil om at dette er veien å gå videre, og noe som vil gjøre Thermohall til en av de mest funksjonelle hallene på markedet.

Lei en lydisolerende hall til midlertidige prosjekter

Å leie en lydisolerende hall er en gunstig og kostnadseffektiv løsning. Når du leier en hall fra oss bestemmer du selv leieperioden, som kan utvides og forlenges etter behov. Det samme kan hallene som leies. Dersom det skulle trenges flere haller på prosjektet etter hvert, kan dette komme opp på kort tid.

En leieavtale med Renthall innebærer ikke bare selve hallen, men en hel totalpakke. Du får med lys, ventilasjon og isolasjon etter behov. Montering og vedlikehold er også med. Når leieperioden er over, blir hallen montert ned. Det er med andre ord veldig lite du som kunde trenger å forholde deg til under leieperioden.

Thermohall kan leies til midlertidige prosjekter over hele landet. Les mer om våre fleksible leieavtaler her.

Vil du vite mer om våre leieavtaler? Kontakt oss i dag!

Renthall.no - Bilde av Stian

Har du spørsmål om leieavtaler, finansiering eller produktvalg?

Stian er klar til å svare på alle dine spørsmål.