Vi er nå Miljøfyrtårn!


Fjoråret brakte med seg mye spennende for Renthall, blant annet endring av logo. Dette ga en større forpliktelse til å tenke bærekraft, og de er stadig på utkikk etter forbedringspunkter slik at alle ledd i driften blir så bærekraftig som mulig. Som Miljøfyrtårn kan de fortsette dette arbeidet, med verktøy som bedre måler og styrer prestasjonene deres. 

Et skritt i riktig retning 

Terje Hals, Administrerende Direktør i Renthall, innleder med å understreke at Miljøfyrtårn-sertifiseringen reflekterer deres overordnede bærekraftsvisjon, men er også en sentral del av Zurhaar-konsernets strategi. «Sertifiseringen er et logisk skritt i integreringen av bærekraft i kjernen av vår virksomhet. Konsernet har ambisjoner om at alle selskapene i gruppen skal sertifiseres, og vi er stolt over å være en del av denne prosessen,» sier Hals.

Midlertidig kontra langvarig behov

I markedet er det mange som kjøper seg en hall, men etter kort tid oppdager at behovet ikke var der mer enn 3-4 år. Renthall håper at alle med midlertidig behov velger å leie hall for å unngå unødvendig forbruk, ressursbruk og avfall. 

«Hallene våre har lang levetid, og i løpet av denne tiden kan de ha mange bruksområder. Vi oppfordrer kunden til å overveie sitt eget behov for hall. Er det midlertidig? Da vil vi anbefale å overlate syklusen til noen som kan håndtere den på en ansvarlig måte. Og når behovet for hall ikke er der lenger, tar vi med oss hallen og tilpasser den til et nytt bruksområde og til en ny kunde,» uttaler han. 

Overskudd 

Hals understreker at et viktig fokusområde for Renthall i bærekraftig drift, er å gjøre levetiden til hallen lenger og gjenbruke overskuddsmateriell. «Målet vårt er å redusere avfallet fra vår drift til et minimum, og forlenge hallenes levetid til et maksimum.»  I prosessene deres ønsker de å ta vare på alt gjenbrukbart. De gangene duken må byttes, er de opptatt av å benytte det til andre formål. Dette kan være resirkulert presenning eller snøseil, egentlig alt som kan tenkes av resirkulert dekning. Så kan levetiden forlenges enda litt lenger. Og oppdager de haller til salgs, kjøpes de og inkluderes i porteføljen slik at de kan få nytt liv. 

Thermohaller

For å ytterligere redusere miljøpåvirkningen av hallutleie, investerer Renthall i hovedsak i thermohaller som bevarer varmen om vinteren, og holder varmen under kontroll på sommerens varmeste dager. «Dette kan bidra til lavere energiforbruk, og er en perfekt løsning for blant annet idrettshaller eller kjølelager,» avslutter han.

Selv om Renthall allerede er i gang med tiltak for å gjøre driften mer bærekraftig, omfavner de sin nye sertifisering som en ekstra forpliktelse, og noe som kan bæres med stolthet. 

Renthall.no - Bilde av Stian

Har du spørsmål om leieavtaler, finansiering eller produktvalg?

Stian er klar til å svare på alle dine spørsmål.