Bytt til LED – spar både penger og miljø!


En enkel og smart måte å spare både penger og miljøet på er å bytte ut lyspærene. I en idrettshall i Asker ble nettopp alle lyspærene byttet ut med LED-lys, noe som både er strømsparende, mer miljøvennlig og gir bedre treningsforhold!

Fra halogen til LED

-Dette er bærekraftig for kunde. Det gir lavere strømforbruk og mindre utskifting av lyskilder, sier Terje Hals, CEO i Renthall. Renthall har – i samarbeid med et monteringsteam fra Plamek – nylig byttet ut alle lyspærene i Drengsrudhallen i Asker, som har leid hall fra Renthall siden 2015.

I 2009 ble det forbud mot glødelamper. Halogenlampen ble da et godt alternativ, men nå blir også disse i større grad erstattet med et enda bedre alternativ – nemlig LED. Og det er bra for både miljø og lommebok.

-Vi ser at flere og flere velger denne løsningen i hallene sine, sier prosjektleder i Plamek, Roger Andersen. Nylig gjorde vi samme jobb på en annen utleiehall fra Renthall i Kongsberg. Der er strømforbruk redusert fra 11,1kW til 4,4kvW. Med fjorårets strømpriser vil det si en reduksjon på ca. 20.000 per år, forteller han.

Bedre lys med LED

Også brukerne av Drengsrudhallen er svært fornøyde med utskiftningen.

-Vi merker en stor forskjell etter lysbytte. Nå er det meget godt lys i hallen, forteller Per Nordli, driftsoperatør i Asker Kommune. -Vi har fått flere positive tilbakemeldinger fra brukere som opplever det samme. Ved å bytte ut lampene har vi ikke bare fått godt lys, det er også umiddelbar tenning av nye lamper, de gamle gasslampene brukte lang tid før alt av lys var på, så dette er helt supert, forteller han.

Spar strøm og miljø

LED-pærer varer lenger enn halogenpærer. Samtidig er energiforbruket til en LED-pære veldig lavt – den bruker kun 10-15 % av energien til en vanlig lyspære. Andre fordeler er at LED avgir mindre varme og du har mulighet til å styre lysene med for eksempel bevegelsesensor.

-Vi er glade for at kundene våre velger denne løsningen, sier Terje Hals. -Dette året har vi i Renthall et stort fokus på bærekraft og miljø, og oppgraderinger som dette er helt innenfor det vi står for.

Vurderer du å bytte ut lampene i din hall? Kontakt oss for en uforpliktende prat.

Renthall.no - Bilde av Stian

Har du spørsmål om leieavtaler, finansiering eller produktvalg?

Stian er klar til å svare på alle dine spørsmål.